Криза у Перській затоці: Берлін закликає сторони сісти за стіл переговорів

Криза у Перській затоці: Берлін закликає сторони сісти за стіл переговорів

Укрінформ
Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель черговий раз закликав усі сторони кризи у Перській затоці сісти за стіл переговорів.

Про це йдеться у заяві керівника зовнішньополітичного відомства у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Криза у Перській затоці триває вже шість тижнів. Прийшов час усім сторонам якнайшвидше сісти за стіл і вести переговори безпосередньо один з одним", - йдеться у заяві.

У документі підкреслюється, що основні проблеми між арабськими сусідами та братами можуть бути вирішені лише у прямому політичному діалозі.

Габріель назвав переговори, які провів останніми днями у регіоні держсекретар США, "важливим кроком" для того, щоб зробити можливим початок деескалації. Також "першим конструктивним знаком" він вважає підписання двосторонньої угоди між США та Катаром, спрямованої на посилення боротьби із тероризмом.

Міністр висловив повну підтримку діям свого американського колеги Рекса Тіллерсона і заявив про готовність надавати сприяння, перебуваючи у контакті з кувейтськими, американськими і європейськими партнерами.

Читайте також: Переговори Тіллерсона з супротивниками Катару завершились безрезультатно

У Берліні вважають, що усі члени Ради співпраці країн Перської затоки зацікавлені у єдності, солідарності та хорошому спільному майбутньому регіону. "Безпосередньо зацікавлені в цьому" також європейці та американці, йдеться у заяві.

Як повідомлялося, Габріель сам здійснив поїздку до регіону Персидської затоки 3-5 липня і провів переговори із керівництвом Саудівської Аравії, ОАЕ, Катару та Кувейту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-