Захід

Захід "тріщить" з того часу, коли Трамп став президентом США - Макрон

Укрінформ
Президент Франції заявив, що західний світ "тріщить з моменту американських виборів" у листопаді, однак Європа досі потребує США, а світ потребує Європи.

Про це він заявив в інтерв’ю французьким ЗМІ з нагоди візиту Дональда Трампа до Парижа, повідомляє Politico.

"Сполучені Штати висловлюють сумніви стосовно багатосторонності, ООН, СОТ, клімату. Світовий порядок часів 1945 року, реорганізований після падіння Берлінського муру, зараз перебуває у кризі. У цьому контексті Європа є абсолютною необхідністю", - наголосив Макрон.

Напередодні його зустрічі з президентом США лідер Франції знову розкритикував рішення Трампа відмовитися від Паризької кліматичної угоди, але пообіцяв докласти усіх зусиль, щоб Вашингтон продовжував бути частиною угоди.

"Я зроблю все, щоб переконати міста, штати, американських підприємців слідувати за нами. Американці будуть частиною Паризької кліматичної угоди, хоче цього уряд чи ні", - підкреслив Макрон.

Читайте також: У Трампа заявили, що змова на виборах була не з Росією, а з Україною

Він також підтвердив свої плани щодо реформи Єврозони напередодні спільного засідання французького та німецького урядів у Парижі, яке має відбутися у четвер. Повідомляється, що канцлер Німеччини Ангела Меркель також планує зустрітися з Макроном. 

Як повідомлялося, Трамп разом з дружиною Меланією прибув з дводенним візитом до Франції. Його приїзд приурочений до національного свята Франції Дня взяття Бастилії, яке святкують 14 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-