Більше двох мільярдів людей позбавлені доступу до чистої питної води - ООН

Більше двох мільярдів людей позбавлені доступу до чистої питної води - ООН

Укрінформ
У світі понад два мільярда людей позбавлені доступу до чистої питної води.

Про це повідомляє Анадолу з посиланням на нову доповідь Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та Дитячого фонду ООН.

 «Більше двох мільярдів людей у світі не мають доступу до чистої питної води», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, приблизно 4,5 мільярда жителів планети позбавлені адекватних санітарно-гігієнічних умов.

У наш час 892 млн людей все ще змушені справляти свої природні потреби де доведеться, а 600 мільйонів користуються одним туалетом разом з іншими жителями цілого села або цілого поверху, наприклад, у гуртожитку, йдеться в доповіді.

Його автори прийшли до висновку про те, що сьогодні величезна кількість людей, особливо в сільських районах, як і раніше не має доступу до чистої питної води і живуть без туалетів.

Це призводить до того, що щодня сотні дітей помирають від інфекційних хвороб, яких можна було б уникнути. Тільки через діарею щорічно гинуть 360 тисяч дітей у віці до п'яти років. Багато заражаються холерою, гепатитом А і черевним тифом.

«Чиста вода, санітарія та гігієна в будинку не повинні бути привілеєм лише заможних людей або городян», - заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

Читайте також: Франція створить 12,5 тисяч додаткових місць для мігрантів

Він нагадав всім державам про те, що доступ до чистої води та санітарії є фундаментальним питанням людської гідності і прав людини. Глава ВООЗ підкреслив, що всі країни зобов'язані створити умови, які дозволили б реалізувати ці права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-