Екс-президент Бразилії сяде майже на 10 років за корупцію

Екс-президент Бразилії сяде майже на 10 років за корупцію

Укрінформ
Колишній президент Бразилії Луіс Ігнасіо Лула да Сільва засуджений до 9,5 років позбавлення волі за вчинення корупційних дій під час перебування на посаді глави держави.

Про це пише Reuters.

«Суддя Серхіо Моро визнав Лулу винним у отриманні хабарів на суму у 1.2 млн дол від будівельної компанії OAS SA. Обвинувачення підрахувало, що саме таку суму компанія витратила на ремонт у прибережному помешканні Лули в обмін на його сприяння у отриманні замовлення від державної нафтової компанії Petroleo Brasiliero», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Президент Бразилії скасував візит на саміт G20 на тлі корупційного скандалу

Reuters додає, що популярний Лула да Сільва був головним кандидатом на перемогу під час наступних президентських виборів у країні, однак це рішення суду може знищити його рейтинги.

«Юристи Лули раніше вже казали, що подаватимуть апеляцію на будь-яке осудне рішення. Вони постійно називають судовий процес полюванням на відьом, обвинувачуючи суддю Моро в упередженості через політичні причини. Сам Моро це заперечує», - зазначає агентство.

Читайте також: У Бразилії затримали наркобарона, що переховувався 30 років

Додамо, що гучний корупційний скандал із залученням верховного керівництва країни триває у Бразилії вже третій рік. Наразі Лула да Сільва став найбільш високопоставленим чиновником, чия участь у масштабній корупційній системі була доведена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-