Скандал із Трампом-молодшим і Кремлем набуває

Скандал із Трампом-молодшим і Кремлем набуває "цікавих" обертів - NYT

Укрінформ
Американське впливове видання The New York Times отримало нові подробиці спілкування Дональда Трампа-молодшого з представницею кремлівського оточення, серед яких – копії електронних листів із пропозиціями компромату на Клінтон, що згодом таки було оприлюднене перед днем голосувань.

Про це йдеться в одній з останніх публікацій видання.

"Електронне повідомлення, надіслане Дональду Трампу-молодшому 3 червня 2016 року, навряд чи було більш чітким: з одним із колишніх російських ділових партнерів його батька зв'язався високопоставлений представник російського уряду та запропонував надати кампанії Трампа компромат на Гілларі Клінтон", - зазначає видання.

Документи "звинувачують Гілларі в її відносинах з Росією і будуть дуже корисні для вашого батька", йшлося в листі, написаному надійним посередником сім'ї Трампів. "Це, вочевидь, дуже високий рівень чутливої інформації, але це є частиною підтримки містера Трампа з боку Росії та її уряду".

Старший син майбутнього президента не висловив ані здивування, ані запитань. Він лише відповів через кілька хвилин: "Якщо це те, про що ви кажете, мені це до вподоби, особливо якщо це буде пізніше цим літом".

Читайте також: ЗМІ повідомили про зустріч сина Трампа з росіянами, невідому раніше

Через чотири дні після листування через посередника була призначена зустріч у Нью-Йорку з "російським урядовим юристом". Дональд Трамп-молодший погодився, додавши, що він, ймовірно, залучить ще Пола Манафорта (на той час керівника президентської кампанії) і Джареда Кушнера, який зараз є одним із найближчих радників глави Білого дому. Уже 9 червня російський адвокат сиділа в офісі Трампа-молодшого на 25-му поверсі Trump Tower, лише на поверх нижче офісу майбутнього президента.

Раніше повідомлялося про те, що Дональд Трамп-молодший у розпал президентської кампанії минулого року зустрічався з російським юристом, яка має безпосередній зв'язок з Кремлем. Спочатку він заявив, що про вибори взагалі не було мови, а розмова стосувалася програми усиновлення російських дітей-сиріт у США.

Потім він підтвердив, що представниця Росії пропонувала йому інформацію про нібито фінансову підтримку Гілларі Клінтон з боку осіб, пов'язаних з російським урядом.

Читайте також: Син Трампа зізнався, що шукав у російського адвоката компромат на Клінтон

Остання ж оприлюднена інформація про листи Трампу-молодшому та його відповіді надають докладну інформацію про те, як була організована зустріч з російським адвокатом із Кремля, а також додає доказів про допомогу з боку Росії на виборах президента США.

Нагадаємо: Дональд Джон "Дон" Трамп-молодший — американський бізнесмен. Перший син Президента США Дональда Трампа і чеської моделі Івани Трамп. Нині Трамп-молодший працює разом зі своєю сестрою Іванкою та братом Еріком на посаді виконавчого віце-президента в компанії Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-