Бундесвер почав виводити контингент з турецької бази

Бундесвер почав виводити контингент з турецької бази "Інджирлік"

Укрінформ
Німеччина у неділю розпочала виведення свого контингенту з турецької авіабази "Інджирлік".

Цю інформацію підтвердив речник міністерства оборони ФРН, повідомляє DW

"Цього дня з Туреччини в Йорданію на базу "Аль-Азрак" перекинули літак-заправник, який надалі здійснюватиме вильоти з нового місця дислокації", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, розвідувальні літаки Tornado залишатимуться на базі "Інджирлік" та виконуватимуть звідти вильоти в рамках місії міжнародної коаліції проти ІД до кінця липня, потім вони повернуться в Німеччину. В Йорданію їх перекинуть лише після проведення на новому місці дислокації відповідних підготовчих робіт. На базі "Інджирлік" перебувають також близько 260 солдатів Бундесверу.

Читайте також: Німецьким депутатам дозволили відвідати авіабазу "Конья" у Туреччині

Раніше повідомлялося, що німецький Бундестаг підтримав виведення контингенту з турецької авіабази "Інджирлік" та передислокацію його до Йорданії 21 червня. Причиною стало те, що турецька влада заборонила німецьким парламентаріям відвідувати солдат Бундесверу. Цей крок Анкара мотивувала наданням у Німеччині притулку турецьким солдатам, котрі як військові НАТО були дислоковані на території ФРН.

17 липня депутати німецького парламенту відвідають військову базу НАТО "Конья" у Туреччині. Вони оцінять умови участі військових Німеччини у розвідувальних польотах над Сирією в рамках місії НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-