Канада виділила на підтримку жінок-підприємців $20 мільйонів

Канада виділила на підтримку жінок-підприємців $20 мільйонів

Укрінформ
Канада вкладе 20 млн дол у фонд Світового банку із підтримки жінок-підриємців у країнах, що розвиваються.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Кожен отримує вигоду, коли жінки мають необхідні їм для повноцінної участі у економіці та суспільстві ресурси. Наш уряд рішуче налаштований сприяти жінкам у отриманні засобів, необхідних їм для того, аби стати успішними підприємцями та лідерами. Ця важлива інвестиція допоможе жінкам у країнах, що розвиваються, створити робочі місця, розбудувати економіки, які працюють для усіх, та мати справжні й справедливі шанси на успіх», - сказав Трюдо.

Читайте також: Світовий банк зібрав для фонду підтримки жінок-підприємців $325 мільйонів

Нагадаємо: про офіційний запуск фонду підтримки жінок-підприємців Women Entrepreneurs Finance Initiative президент Світового банку Джим Йон Кім заявив на полях саміту G20 в Гамбурзі. Окрім Канади, кошти вже зобов'язалися внести уряди ФРН, США, Саудівської Аравії та ОАЕ. Загальна сума їх зобов'язань 325 млн дол. Керівник СБ висловив сподівання, що за допомогою інших країн G20 вдасться довести обсяг фонду до 1 млрд доларів.

Читайте також: Канада та ЄС домовилися про дату запуску вільної торгівлі

Ініціаторами створення такої платформи, метою якої є надання технічної підтримки, організація навчання та тренінгів, фінансування і надання позик стартапам, підприємствам і компаніям, заснованим жінками, в країнах, що розвиваються, виступили радниця і дочка президента США Іванка Трамп і канцлер ФРН Ангела Меркель. Вони оголосили про це у квітні в Берліні в ході економічного саміту «жіночої двадцятки» (W20).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-