Канада та ЄС домовилися про дату запуску вільної торгівлі

Канада та ЄС домовилися про дату запуску вільної торгівлі

Укрінформ
Всеохопна торговельна та економічна угода між ЄС та Канадою почне частково діяти із 21 вересня.

Про це йдеться у спільній заяві прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо й голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зустрівшись під час саміту G20 у Гамбурзі, підтвердивши нашу спільну відданість заснованій на правилах міжнародній системі торгівлі, ми погодилися встановити 21 вересня 2017 року датою попереднього запуску угоди», - заявили Трюдо та Юнкер.

Читайте також: Канада виділила Україні більше $6 мільйонів допомоги

Обидва лідери зазначили, що ця угода «позначає нову главу у відносинах між ЄС та Канадою».

«Відкриваючись один одному, тісно співпрацюючи із тими, хто поділяє подібні цінності, ми зможемо підлаштувати та отримати вигоду від глобалізації. Важливо, аби наші компанії та громадяни, дійсні вигодонабувачі цієї угоди, почали користуватися її перевагами без подальшого очікування», - йдеться у заяві.

Читайте також: Канада дасть Гані $145 мільйонів допомоги

Додамо, що Угода про вільну торгівлю вже була ратифікована парламентами ЄС та Канади. Наразі завершуються останні перемовини, аби вона попередньо набула чинності. Повна імплементація Угоди стане можливою після завершення її ратифікації парламентами усіх 28 держав-членів ЄС.

Одразу після попереднього запуску Угоди, між Канадою та ЄС буде взаємно скасовано близько 98% мит, а після повної імплементації лібералізації зазнають 99% тарифів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-