Китай вимагає від трьох великих автовиробників відкликати майже 10 мільйонів авто

Китай вимагає від трьох великих автовиробників відкликати майже 10 мільйонів авто

Укрінформ
Китайська влада вимагає у General Motors, Mercedes-Benz та Volkswagen якомога швидше відкликати свої автомобілі із дефектними подушками безпеки.

Про це заявили у Адміністрації із нагляду за якістю, інспектування та карантину Китаю, повідомляє Reuters.

"В організації поінформували, що зустрілися із представниками автовиробників та закликали їх виконати свої юридичні зобов'язання і відкликати автомобілі якомога швидше", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Volkswagen відкликає майже 400 тисяч авто через проблеми з гальмами

Наразі ці три великих автовиробники лише запропонували відібрати малу кількість автівок для проведення випробування та аналізу і не оголосили про широкий план відкликання. "Підраховано, що понад 20 млн автомобілів у Китаї обладнані подушками безпеки, виготовленими японською компанією Takata. Ці подушки пов’язані із щонайменше 16 смертями та 180 пораненнями по всьому світу. Під час спрацювання вони можуть вибухати та надсилати у повітря осколки", - пише Reuters.

Із 37 автовиробників, чиї автомобілі у Китаї мають потенційно небезпечні подушки, 24 вже відкликали 10,59 млн авто і ще 5 оголосили про свої плани незабаром відкликати 1,26 млн транспортних засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-