Країни ініціативи “Трьох морів” щороку потребують 40 мільйонів кубів газу - Дуда

Країни ініціативи “Трьох морів” щороку потребують 40 мільйонів кубів газу - Дуда

Укрінформ
Країни “Трьох морів” не хочуть, щоб хтось застосовував проти них газовий шантаж.

Про це під час дискусії на саміті “Трьох морів” у Варшаві заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми хочемо, щоб ніколи не було такої ситуації, аби будь-хто міг застосувати газовий шантаж щодо будь-якої з країн нашої частини Європи”, - заявив Дуда.

Він додав, що загалом країни ініціативи “Трьох морів” потребують 40 млн куб. м газу щороку, а тому є перспективним ринком газу.

Читайте також: Візит Трампа свідчить про зміцнення позиції Польщі в ЄС - Дуда

Дуда повідомив про задум створити газовий коридор північ-південь з терміналу для прийому скрапленого газу у Свіноуйсцє на балтійському узбережжі Польщі до такого ж терміналу на хорватському острові Крк, який планується збудувати.

Президент РП висловив задоволення з приводу того, що США, які щороку можуть експортувати навіть до 180 млн куб. м газу, є перспективним постачальником газу до східної Європи.

“Вірю, що такого роду контракти (із США - ред.) забезпечать диверсифікацію джерел постачання енергії до нашої частини Європи і у зв'язку з цим гарантуватимуть енергетичну безпеку”, - підкреслив Дуда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-