Меркель пообіцяла Сеулу підтримку в питанні Північної Кореї

Меркель пообіцяла Сеулу підтримку в питанні Північної Кореї

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель пообіцяла південнокорейському президенту Мун Чже Іну підтримку в питанні врегулювання північнокорейської кризи.

Про це вона заявила у спільній з Муном заяві, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині. Сторони провели в середу ввечері переговори в Берліні.

«Наша підтримка вашим зусиллям, оскільки ми бачимо, що від Північної Кореї виходить велика загроза миру на планеті», - сказала Меркель.

Читайте також: Трамп дорікнув Китай за збільшення торгівлі з КНДР

За її словами, у світлі того, що режим у Пхеньяні продовжує проводити свою ядерну програму і випробування в порушення міжнародного права, слід адекватно реагувати шляхом посилення тиску і санкцій.

Меркель зауважила, що німецький народ приймає ситуацію близько до серця, оскільки знає з власного досвіду, що означає жити в розділеній країні.

«Можу вас запевнити, що Німеччина стоїть на боці корейського народу коли мова йде про те, щоб чітко показати, що ми виступаємо проти ракетної програми і ядерного озброєння Північної Кореї, і що ми разом виступаємо за мир», - повторила канцлер.

Читайте також: США готові застосувати військову силу проти КНДР

Мун Чже Ін також закликав до посилення санкцій у зв'язку з проведенням цього тижня випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети КНДР.

«Це серйозна загроза і провокація. КНДР повинна негайно зупинитися, і саме тому ми розглянемо варіанти посилення санкцій», - заявив Мун.

Читайте також: Канада закликала КНДР припинити ракетну програму

Він зазначив, що має намір обговорити це питання під час саміту G20, який відкривається в п'ятницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-