США готові застосувати військову силу проти КНДР

США готові застосувати військову силу проти КНДР

Укрінформ
Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі пригрозила уряду Північної Кореї військовою відповіддю через його загрозливу поведінку внаслідок випробування балістичних ракет попри резолюції РБ ООН.

Про це вона заявила на засіданні Ради Безпеки у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні настає темний день через те, що вчорашні дії Північної Кореї зробили світ більш небезпечним місцем", - заявила американський високопоставлений дипломат.

Читайте також: Трамп дорікнув Китаю за збільшення торгівлі з КНДР

Вона назвала поведінку режиму КНДР безвідповідальною.

"Їхні дії швидко закривають вікно можливостей для дипломатичного рішення", - продовжувала Гейлі, підкресливши, що Сполучені Штати мають потужні можливості у своєму розпорядженні.

Читайте також: США і Південна Корея провели ракетні навчання у відповідь КНДР

"Одна з таких можливостей полягає у значній військовій силі. Ми використаємо її в разі необхідності, але ми хотіли би не вдаватися до цього", - заявила представник США.

Водночас Гейлі заявила, що США виступають за впровадження нових санкцій проти КНДР, а також посилення тиску на тих, хто дозволяє пом'якшити ефект існуючих обмежень для режиму в Пхеньяні.

"Є країни, які дозволяють собі та навіть заохочують інших торгувати з Північною Кореєю, порушуючи резолюції Ради Безпеки. Ці країни також хотіли би продовжувати торговельні домовленості зі США. Цього не буде", - заявила Гейлі.

Читайте також: Тіллерсон: Загроза КНДР потребує глобальної відповіді

При цьому вона конкретизувала, що 90% зовнішньої торгівлі з КНДР приходиться на Китай. Вона підкреслила, що Сполучені Штати уважно спостерігатимуть за всіма країнами, які дозволяють собі вести справи з режимом Пхеньяна.

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент США Дональд Трамп також розкритикував офіційний Пекін за його поблажливу політику по відношенню до режиму КНДР. Глава Білого дому, зокрема, підкреслив, що торгівля між Китаєм і Північною Кореєю зросла майже на 40% в першому кварталі попри санкції РБ ООН та домовленості, досягнуті раніше зі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-