Трамп дорікнув Китаю за збільшення торгівлі з КНДР

Трамп дорікнув Китаю за збільшення торгівлі з КНДР

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп висловив розчарування в тому, що попри домовленості, досягнуті між США і Китаєм щодо економічного тиску на Північну Корею, Пекін лише збільшив економічну співпрацю з Пхеньяном.

Про це американський лідер написав у середу на своїй Twitter-сторінці.

"Торгівля між Китаєм і Північною Кореєю зросла майже на 40% в першому кварталі. Ось вам і Китай, який працює з нами - але ми повинні були спробувати!", - підкреслив президент США.

Офіційний Вашингтон покладав надію на Китай, що він припинить економічну підтримку Північної Кореї з метою досягнення повного ефекту міжнародних санкцій, що ізолювали джерела зовнішнього прибутку для режиму КНДР. Це було одним із основних питань зустрічі президентів КНР і США в Вашингтоні цієї весни.

Читайте також: КНДР випробовує Трампа на готовність воювати

Тим не менше, минулого тижня американська сторона запровадила санкції проти фізичних і юридичних осіб в Китаї. Вони були звинувачені у причетності до незаконних фінансових оборудок з режимом Північної Кореї, а також розвитку програм КНДР щодо зброї масового ураження та триваючих порушень з боку Пхеньяна резолюцій Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-