У МЗС РФ заявили, що

У МЗС РФ заявили, що "переймаються долею" затриманого на Донбасі Агеєва

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ РФ спростовують думку, що їх посольство в Україні не займається питанням затриманного в Луганській області російського військового Віктора Агеєва.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє РІА Новости.

"Це не відповідає дійсності. Російське посольство на Україні активно займається долею російського громадянина", - сказала Захарова.

Читайте також: Навіщо російські диверсанти беруть з собою паспорт?

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня у районі проведення антитерористичної операції біля села Жолобок Слов'яносербського району українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів. Чотирьох бойовиків затримали, а ще двох - командира і одного з диверсантів, які чинили запеклий опір, - ліквідували.

Пізніше Міноборони України заявило, що серед полонених є росіянин на ім'я Віктор Агеєв і він діючий військовослужбовець РФ.

Інформацію про те, що Агеєв у березні 2017 року підписав контракт і продовжив службу у Батайську Ростовської області, Російській службі BBC підтвердила мати військовослужбовця, його колишні товариші по службі і друзі.

Міністерство оборони РФ спростувало, що затриманий є кадровим російським військовим.

Згодом полоненого росіянина передали СБУ. Проти нього відкрито провадження за статтею про здійснення теракту.

Марк Фейгін, адвокат журналіста Укрінформу Романа Сущенка, протиправно затриманого в Москві, висловив думку, що того можуть обміняти на Агеєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-