США підтвердили, що запущена КНДР ракета була міжконтинентальною

США підтвердили, що запущена КНДР ракета була міжконтинентальною

Укрінформ
Адміністрація США на основі даних розвідки та аналізу військово-технічних фахівців дійшла висновку, що заяви КНДР про успішне випробування саме міжконтинентальної балістичної ракети відповідають дійсності. 

Це підтвердило у вівторок телеканалу Fox News джерело в адміністрації США.

"Північна Корея вперше у вівторок успішно випробувала міжконтинентальну балістичну ракету", - наводить телеканал слова офіційного джерела. 

У цьому зв'язку зазначається, що балістична ракета пролетіла довше, ніж будь-яка інша, випробовувана режимом Пхеньяна. Через це американське тихоокеанське командування не виключає, що відтепер уряд Кім Чен Ина має можливість завдати удар по Алясці.

Читайте також: КНДР "похвалилася": відтепер дотягнеться ракетами до будь-якої цілі у світі

Як повідомляв Укрінформ, уряд КНДР у вівторок здійснив запуск ракети в напрямку Японії. Як зазначалося, за приблизно 39 хвилин польоту ракета подолала близько 933 км і досягла висоти 2802 км, після чого впала у виключній економічній зоні Японії.

У цьому зв'язку попри святкування в США Дня незалежності 4 липня Білий дім скликав екстрену нараду з метою визначення подальших кроків реагування на загрози з боку КНДР. Серед можливих варіантів – посилення американських санкцій та військової присутності США в регіоні, а також переведення систем ПРО у режим повної бойової готовності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-