Лісова пожежа у Канаді збільшилась удвічі

Лісова пожежа у Канаді збільшилась удвічі

Укрінформ
Поблизу міста Ванкувер у канадській провінції Британська Колумбія не вщухає лісова пожежа.

Як повідомили у провінційній пожежній службі, через погодні умови площа горіння за добу збільшилася майже удвічі, досягши 115 гектарів.

За словами Марг Дріздейл із Пожежної служби Британської Колумбії, первинне загоряння було викликане необережною людською діяльністю. Вона наголосила, що вогнеборці роблять усе можливе, але поки не змогли взяти полум’я під контроль і зупинити його поширення.

Спершу гасіння пожежі ускладнювалося неможливістю під’їзду до неї спеціальної техніки, адже вузька дорога була заставлена автомобілями відпочивальників. З огляду на це влада видала наказ на евакуацію усіх туристів із зони ризику.

Наразі із вогнем борються 60 пожежників, шість гелікоптерів та спеціальний літак. Синоптики попереджають, що найближчими тижнями поблизу Ванкувера пануватиме суха та спекотна погода, що лише сприятиме поширенню вогню.

Читайте також: Велику лісову пожежу на Херсонщині загасили

Як відомо, велетенська лісова пожежа у іншій канадській провінції – Альберта – минулого травня знищила 500 тис. га лісу, частину населеного пункту Форт МакМюррей і кілька робочих поселень нафтовиків, а також спричинила евакуацію майже 100 тис осіб, яким лише за місяць дозволили повернутися додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-