Касперський готовий свідчити у Конгресі, щоб довести непричетність до ФСБ

Касперський готовий свідчити у Конгресі, щоб довести непричетність до ФСБ

Укрінформ
«Лабораторія Касперського» готова надати американській владі вихідний код своїх програм, щоб розвіяти підозри у співробітництві з російським урядом.

Про це заявив засновник компанії Євген Касперський в інтерв'ю Associated Press, повідомляє «Медуза».

«Все, що я можу зробити, щоб довести, що в наших діях немає злого умислу, я зроблю ... Якщо США це потрібно, ми розкриємо вихідний код», - заявив Касперський.

При цьому він в черговий раз виявив готовність дати свідчення комісії американського Конгресу і перенести частину розробок своєї лабораторії на територію США.

Читайте також: СБУ встановила причетність спецслужб РФ до атаки вірусу Petya.A

Як відомо, в США «Лабораторію Касперського» підозрюють в зв'язках з російською владою і спецслужбами. Компанія існування подібних зв'язків категорично заперечує.

У травні 2017 року голова Агентства національної безпеки США Майк Роджерс заявив в Сенаті, що спецслужби вивчають використання продуктів «Лабораторії Касперського» американськими урядовими структурами. У червні співробітників компанії опитали агенти ФБР, а незабаром після цього сенатський комітет з питань збройних сил запропонував заборонити використання продукції «Лабораторії Касперського» в американських оборонних структурах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-