Канада упевнена, що зможе зберегти вільну торгівлю із США

Канада упевнена, що зможе зберегти вільну торгівлю із США

Укрінформ
Канада упевнена в успішному завершенні перемовин між США, Канадою та Мексикою щодо нових умов Північноамериканської зони вільної торгівлі.

Таку думку в інтерв'ю The New York Times висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Немає потреби у плані «Б». Ми продовжуватимемо спілкуватися конструктивним, продуманим чином. За час її існування НАФТА покращували десятки разів, і ми зробимо це ще раз, аби вона відповідала сучасним викликам», - сказав Трюдо.

Він наголосив, що вигоди для США та Канади від членства в НАФТА є величезними. «НАФТА залишатиметься дуже важливою та успішною торговельною угодою для обох наших держав. Я розумію політичний інтерес навколо критики НАФТА. Однак, факти не завжди підтверджують це. Ця Угода створила величезну кількість робочих місць та неймовірні переваги», - зазначив глава уряду Канади.

Читайте також: Уряд США формально розпочав процедуру перегляду міжнародної угоди NAFTA

Нагадаємо: під час передвиборної кампанії Дональд Трамп багаторазово критикував НАФТА та обіцяв у випадку перемоги переглянути цю торговельну угоду, створену у 1994 році між Мексикою, Канадою та США. Тому у травні Білий дім офіційно повідомив Конгрес США про свій намір переглянути умови цієі угоди.

НАФТА досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн. чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн. дол. США, тобто близько 30% світового ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-