Катастрофа МН17: суд може пройти в Нідерландах - ЗМІ

Катастрофа МН17: суд може пройти в Нідерландах - ЗМІ

Укрінформ
Суд над винуватцями катастрофи Боїнга МН17 може проходити у Нідерландах.

Про це повідомляє нідерландське видання RTL Nieuws з посиланням на власні національні та міжнародні джерела.

"Нідерландський уряд незабаром обговорюватиме стратегію", - пише видання.

Як зазначається, крім Нідерландів цю пропозицію мають прийняти Україна, Австралія, Малайзія та Бельгія, які входять до Міжнародної спільної слідчої групи.

Як пише видання, Нідерланди можуть стати "логічним вибором", зважаючи на те, що більшість жертв були громадянами цієї країни.

Нагадаємо, два роки тому Україна, Нідерланди, Австралія, Бельгія та Малайзія звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у збитті пасажирського літака рейсу МН17. Однак на засіданні Радбезу ООН Росія наклала вето на відповідну резолюцію.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Міжнародна спільна слідча група, очолювана прокуратурою Нідерландів, заявила, що слідство дійшло до найскладнішої стадії, на якій мають бути встановлені винуватці катастрофи.

 У вересні минулого року Міжнародна спільна слідча група оголосила перші результати розслідування, підтвердивши, що ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад у РФ.

17 липня 2014 року у небі над селом Грабове Донецької області був збитий літак Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Унаслідок цієї трагедії загинули 298 людей, найбільше жертв - громадяни Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-