Берлін пішов під воду

Берлін пішов під воду

Відео
Укрінформ
Берлін буквально пішов під воду внаслідок зливи, що не припиняється в місті з полудня.

У столиці Німеччини фактично надзвичайний стан: підземні переходи і спуски в метро перетворилися в маленькі водоспади, автобуси за деяким маршрутом перестали ходити, навіть аеропорт частково залило водою, передає з німецької столиці кореспондент Укрінформу.

Транспортників та приватних автомобілістів, перехожих пожежники рятують.

«Станом на 20 годин: 780 пов'язаних з негодою операцій, 480 з них досі не закінчені», - пише берлінська пожежна служба у своєму Twitter.

Кілька рейсів літаків не змогли сісти в аеропорту Тегель, де залило злітно-посадкову смугу, і були направлені в Шенефельд.

Метеорологи кажуть, що за 6 годин четверга на місто пролилася 3-місячна норма опадів: 200 літрів на квадратний кілометр при тому, що середня червнева норма становить - 62 літра.

Проливні дощі і сильний вітер спостерігаються також у багатьох інших регіонах Німеччини. Така негода протримається, за прогнозом, аж до кінця тижня. Особливо зачепить Берлін, федеральні землі Бранденбург, Саксонію та Баварію. Одночасно прийшло похолодання після незвично для жарких червня – на 2,6% вище звичайного – днів і до того ж посушливих.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на українців у п'ятницю чекають спека до 34°С і дощі.

Фото, відео: facebook.com/wettercom

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-