У Пентагоні хочуть заборонити користуватися програмами

У Пентагоні хочуть заборонити користуватися програмами "Лабораторії Касперського"

Укрінформ
Працівникам Пентагону хочуть заборонити використовувати розроблене "Лабораторією Касперського" програмне забезпечення через побоювання, що на компанію може впливати Кремль.

Як повідомляє ВВС, відповідна поправка з'явилась у проекті документа, що затверджує структуру оборонного бюджету на 2018 рік.

"Забороняється міністерству оборони використовувати платформи, розроблені "Лабораторією Касперського", через повідомлення про те, що компанія, яка базується в Москві, може підпадати під вплив російської влади", - йдеться у розділі документа, присвяченого Росії, що, як сказано, "втягується в активну та цілеспрямовану кампанію, метою якої є подолання цілісності американської демократії".

У цьому розділі затверджено фінансування операцій зі зміцнення східних кордонів НАТО ($6,4 млрд), виділення до $100 млн країнам Балтії на підвищення оборонної спроможності та $500 млн на військову допомогу Україні, а також інші статті видатків.

Пункт про "Лабораторію Касперського" додала у документ сенатор від штату Нью-Гемпшир Джоан Шаїн, яка, коментуючи свою ініціативу, заявила, що "Касперському" не можна довіряти захист оборонної інфраструктури США і що потенційні зв'язки компанії з Кремлем її "дуже хвилюють".

Як повідомлялося, 28 червня агенти ФБР провели розмови з декількома співробітниками компанії Касперського, що живуть у США.

Раніше керівники спецслужб США заявили, що вивчали той факт, що американські урядовці використовують програмне забезпечення від "Лабораторії Касперського".

Засновник компанії Євген Касперський в мережі Reddit заявив, що готовий виступити перед Сенатом США і спростувати ці підозри.

Конгрес США та ФБР нині розслідують спроби Росії вплинути на результат президентських виборів у США у 2016 році з метою перешкодити Гілларі Клінтон стати главою держави.

Кремль заперечував подібне втручання, проте американські спецслужби одностайно заявляли, що не сумніваються у тому, що воно було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-