США прагнуть уникнення геополітичних потрясінь у енергетиці – міністр Перрі

США прагнуть уникнення геополітичних потрясінь у енергетиці – міністр Перрі

Укрінформ
Адміністрація США на чолі з президентом Трампом прагне досягти енергетичного панування, щоб бути вільними від "геополітичних потрясінь", які намагаються влаштувати окремі держави, що використовують енергетику як зброю.

З такою заявою виступив у вівторок під час брифінгу в Білому домі міністр енергетики Сполучених Штатів Рік Перрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Трамп хоче, щоб Америка досягла пануючого положення в галузі енергетики, використовуючи наші багаті ресурси на благо – як тут (всередині США – ред.), так і за кордоном", - зауважив глава міністерства.

Він уточнив, що таке домінування Америки означає "самодостатню й безпечну націю, вільну від геополітичних потрясінь з боку інших країн, які прагнуть використовувати енергетику як економічну зброю". За словами міністра, США експортуватимуть енергоресурси на ринки всього світу, "збільшуючи наше глобальне лідерство та наш вплив".

При цьому він уточнив, що американські компанії можуть і вже експортують LNG-газ міжнародним торговельним партнерам у Європі та Азії, що є взаємовигідною справою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-