У Швейцарії відпрацьовують протидію глобальному поширенню вірусу Petya

У Швейцарії відпрацьовують протидію глобальному поширенню вірусу Petya

Укрінформ
В урядовому "Центрі звітності і аналізу" Швейцарії припустили, що вірус Petya, від якого постраждала низка державних та приватних підприємств України та деяких країн в Європі, використовує уразливість в протоколі Server Message Block (SMB).

Про це повідомляє видання The Independent.

Повідомляється, що вірус Petya вже порушував функціонування систем в 2016 році. Він працює за аналогією до вірусу-вимагача WannaCry, який вразив більш ніж 230 тисяч комп'ютерів у 150 країнах світу.

"Ми знаємо про інцидент з глобальним поширенням вірусу і моніторимо ситуацію дуже пильно", - заявили в британському Національному центрі кібербезпеки.

Також на своєму сайті вони розмістили інструкцію для користувачів і компаній, як захистити себе від Petya.

Як повідомлялося, в Україні від вірусу, відомого як Petya або Petrwrap, постраждали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго" та Дніпровська електроенергетична система.

Крім того, атака спричинила серйозні технічні проблеми в компаніях, серед яких міжнародні WPP, французька Saint-Gobain, російські металургійні, видобувні і нафтові компанії, зокрема "Евраз" і "Роснефть", а також данський гігант в області перевезень AP Moller-Maersk.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-