G20: половина делегацій просить дозволу на зброю для охорони

G20: половина делегацій просить дозволу на зброю для охорони

Укрінформ
Делегації майже половини офіційних учасників саміту Великої Двадцятки, який пройде у Гамбурзі 7-8 липня, подали заявки на носіння зброї для своїх співробітників служби безпеки.

Про це повідомляє Spiegel.

"В цілому, до даного часу отримано дев'ять заявок на видачу зброї", - йдеться у статті.

Серед них - від США, Великої Британії, Мексики, ПАР, В'єтнаму та Нідерландів, а також Міжнародного валютного фонду. Очікується, що подібні заявки надійдуть також від делегацій Росії та Туреччини.

Як повідомляв Укрінформ, Берлін заявив Анкарі, що не бажає бачити у себе повторення сцен насильства з боку охоронців президента Реджепа Таїпа Ердогана, як ті, що були під час його травневого візиту до Вашингтона (коли охоронці застосували грубу силу щодо демонстрантів).

Глава гамбурзької поліції Ральф Мартін Меєр запевнив, що "сцени, такі, як у Вашингтоні, не будуть допущені у Гамбурзі".

Турецьке посольство передало до МЗС ФРН список із приблизно 50 осіб, які будуть супроводжувати Ердогана до Гамбурга. Серед них декілька офіцерів безпеки, які супроводжували Ердогана до США. Німецька влада дала зрозуміти, що ці люди не мають приїжджати до Німеччини.

Дозвіл на носіння зброї має видавати Федеральне адміністративне відомство. Досі не було випадків, коли подібні запити при проведенні великих міжнародних заходів були відхилені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-