Сутички на акції протесту у Лондоні: постраждали шість поліцейських

Сутички на акції протесту у Лондоні: постраждали шість поліцейських

Укрінформ
У Лондоні на акції проти жорстокості поліції поранили шістьох поліцейських, четверо з них у лікарні.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Під час сутичок протестувальники кидали у правоохоронців цеглини, повідомляється про чотирьох затриманих.

Зазначається, що акція з вимогою покарати винних у смерті чоловіка, якого доправили до лікарні у стані коми, після того як його машину зупинили для перевірки поліцейські, пройшла у районі Стретфорд у неділю. Демонстранти зібралися біля поліцейської дільниці Форест-гейт і витримали символічну хвилину мовчання, піднявши вгору кулаки.

До демонстрантів вийшов начальник поліції Стретфорда, щоб відповісти на їхні запитання. Його звинуватили в тому, що він покриває поліцейських, жорстоке поводження яких із затриманим спричинило його смерть. У відповідь правоохоронець заявив, що випадок ретельно розслідують.

Після цього протестувальники підпалили кілька сміттєвих урн і почали закидати поліцейських цеглою. Автобусну станцію неподалік евакуювали.

Постраждалі є і серед демонстрантів. Проте точну їх кількість поки що не називають.

Приводом для акції стала смерть 25-річного Едіра Фредеріко да Коста - жителя Лондона, який помер в лікарні, не приходячи до тями, 21 червня. Як стверджують його родичі, на момент прибуття до лікарні на його тілі були сліди жорстоких побоїв - у чоловіка була зламана шия, проломлений череп і порваний сечовий міхур.

Однак у минулий четвер патологоанатоми при поліцейській службі перевірки скарг завершили розтин да Кости і не виявили на його тілі слідів побоїв. Внутрішнє розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-