Трамп хоче відновити

Трамп хоче відновити "Кемп-Девід" для лідерів арабського світу

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп має намір скликати засідання лідерів арабського світу на кшталт саміту в Кемп-Девіді, щоб обговорити проблему дипломатичної кризи навколо Катару та боротьби з ісламістським екстремізмом в цілому.

Про це повідомило високопоставлене джерело з оточення президента телеканалу Fox News.

"Президент Трамп розглядає можливість скликати саміт, як у Кемп-Девіді, з метою формування відповіді на виклики зростаючої напруженості серед давніх союзників США в арабському світі та знову закликати до протистояння "кризі ісламського екстремізму", - йдеться в повідомленні.

При цьому передбачається зібрати, в тому числі лідерів Саудівської Аравії, Єгипту та п'яти інших мусульманських країн, які розірвали дипломатичні й торговельні відносини з Катаром. Країни регіону звинуватили Катар у фінансуванні тероризму, в тому числі, посиленні таких угруповань як ІДІЛ, Хамас, Брати-Мусульмани, а також у співробітництві з Іраном з метою дестабілізації регіону.

Наразі Білий дім обговорює кілька варіантів владнання суперечки, насамперед, саміт вищого рівня у форматі, заснованому в 1978 році в Кемп-Девіді, який посприяв укладенню мирної угоди 1979 року між Ізраїлем і Єгиптом.

"Настав момент для Кемп-Девіда. Ми не бачили нічого подібного протягом 40 років, і тепер президент хоче зробити це", - наводяться слова одного з високопоставлених представників адміністрації Білого дому.

При цьому повідомляється, що порядок денний може охоплювати не тільки ситуацію навколо Катару, але й протистояння екстремізму в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-