Мей: Громадяни ЄС зможуть залишитися у Британії після Brexit

Мей: Громадяни ЄС зможуть залишитися у Британії після Brexit

Укрінформ
Прем'єр Британії Тереза Мей зробила "чесну і серйозну пропозицію" лідерам ЄС щодо спірного питання майбутніх прав громадян ЄС, пропонуючи тим, хто законно прибув до Brexit, можливість отримати ті самі права на працю, охорону здоров'я та вигоди, як і громадяни Британії.

Виступаючи напередодні ввечері на саміті лідерів ЄС у Брюсселі після офіційних переговорів Brexit, які розпочалися в понеділок, Мей вийшла з відкритою пропозицією стосовно прав громадян ЄС – питання, яке обидві сторони заявляли, що хотіли б вирішити на початку переговорів, інформує The Guardian.

"Позиція Сполученого Королівства є чесною та серйозною пропозицією, і вона спрямована на те, щоб надати якомога більше певності громадянам, які оселилися у Великій Британії, будуючи тут кар'єру та життя, а також роблячи свій внесок у наше суспільство", - наголосила британський прем’єр.

Як зазначається, така пропозиція Мей стала відповіддю на пропозицію Євросоюзу щодо майбутніх прав громадян Великої Британії, які проживають в інших країнах ЄС.

За даними джерел в ЄС, пропозиція Мей була прийнята лідерами Євросоюзу позитивно. Повідомляється, що канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала пропозицію Мей "гарним початком", однак зазначила, що ще існує багато питань, пов'язаних з виходом Британії із блоку, які потрібно вирішити.

Як повідомлялося, у понеділок, 19 червня, у Брюсселі почався перший раунд переговорів про вихід Великої Британії із Євросоюзу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-