США вважають, що Росія даремно відмовляється від діалогу

США вважають, що Росія даремно відмовляється від діалогу

Укрінформ
США висловлюють жаль через скасування російською стороною двосторонньої зустрічі на рівні заступників глав закордонних відомств в Санкт-Петербурзі після посилення Вашингтоном антиросійських санкцій, розроблених у відповідь на спроби Москви їх обійти.

Про це йдеться в офіційній заяві за підписом речника Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми шкодуємо, що Росія вирішила відмовитися від можливості обговорювати двосторонні перешкоди, які заважають відносинам США та Росії", - підкреслюється в документі.

Заступник держсекретаря США з політичних питань Томас Шеннон наприкінці цього тижня планував відвідати Санкт-Петербург й зустрітися там із заступником глави МЗС Росії Сергієм Рябковим. Це мало стати продовженням діалогу, започаткованого держсекретарем Тіллерсоном у Москві у квітні, а також зустрічі у травні між Шенноном і Рябковим. Утім, Москва в односторонньому порядку скасувала переговори в Санкт-Петербурзі після посилення Вашингтоном санкцій проти Росії.

"Технічний пакет санкцій, оприлюднених учора Міністерством фінансів США, який лише посилює існуючі обмеження, був розроблений з метою перешкоджанню спробам обійти наші санкції та підтримувати узгоджені дії США з нашими міжнародними партнерами", - підкреслили в Держдепі.

При цьому наголошується, що цей крок був пов'язаний з триваючою агресією Росії проти України. "Давайте пам'ятати, що ці санкції не з'явилися нізвідки. Наші цільові обмеження були введені у відповідь на постійне порушення Росією суверенітету й територіальної цілісності її сусіда – України", - зауважується в заяві.

Якщо російська сторона хоче припинити ці санкції, вони дуже добре знають позицію США: вони залишатимуться чинними, поки РФ повністю не виконає своїх зобов'язань за Мінськими угодами, наголосили в Держдепі. Крім цього, підкреслюється що санкції, пов'язані з Кримом, не будуть зняті, поки Росія не завершить окупацію півострова.

Тим часом, американська сторона залишила відкритою можливість для подальшого діалогу з РФ. "З нашої точки зору, і як зазначив секретар Тиллерсон, є багато питань для обговорення", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-