Білий дім: Трамп вважає Росію агресором

Білий дім: Трамп вважає Росію агресором

Укрінформ
В адміністрації США на чолі з президентом Дональдом Трампом вважають, що Москва виступає в ролі агресора на сході України, та очікують, що Росія припинить окупацію й виведе свої війська звідти.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Шон Спайсер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, ми заявили дуже чітко про це – так", - відповів офіційний представник глави Білого дому на запитання, чи хотів би президент Трамп, щоб Росія забралася зі Східної України, і чи вважає він Москву агресором у цьому конфлікті?

Спайсер підкреслив, що "очевидно, це є однією з причин санкцій (проти РФ – ред.), оскільки поки вони (росіяни – ред.) не вийдуть зі Східної України, ми продовжимо зберігати санкції проти Росії".

Речник Білого дому також підтвердив, що про це йшлося під час зустрічі президентів України і США у вівторок.

Водночас, Спайсер відмовився коментувати законопроект, прийнятий минулого тижня в Сенаті США щодо закріплення й розширення санкцій проти Росії. Документ чекає затвердження в нижній палаті американського Конгресу.

"Я думаю, треба почекати й подивитись, як все відбуватиметься в Палаті представників", - зауважив Спайсер, підкресливши, що багато питань потрібно ще опрацювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-