Трюдо закликає проявити співчуття до біженців

Трюдо закликає проявити співчуття до біженців

Укрінформ
Зважаючи на безпрецедентні масштаби сучасної глобальної міграційної кризи, світ мусить допомагати біженцям.

Про це йдеться у зверненні прем'єр-міністр Канади Джастіна Трюдо з приводу Всесвітнього дня біженців.

«Ми несемо глобальну відповідальність за реакцію на цю кризу і підтримку тих, хто був вимушений покинути домівку. Ми мусимо вирішити глибинні причини вимушеної міграції, шукаючи дипломатичне вирішення жорстоким конфліктам та залишаючись єдиними у боротьби проти тероризму», - сказав Трюдо.

Окрім цього, слід також подвоїти зусилля із боротьби зі змінами клімату, «аби вони далі не збільшувало небезпеку у світі».

Трюдо закликав людство підтримувати тих, «хто шукає захисту від неймовірних труднощів та насильства». «Біженці вимушені покидати свої домівки, але вони несуть з собою мрії про власних дітей та надію на створення кращого світу. Закликаю проявити співчуття до їх становища, визнати їх гідність та продовжувати бачити людину один в одному», - зазначив прем'єр-міністр Канади.

Як відомо, щороку 20 червня з ініціативи ООН відзначається Всесвітній день біженців. День встановлено згідно з рішенням 55-ї сесії ГА ООН від 4 грудня 2000 року й відзначається з 2001 року водночас з Африканським днем біженця.

Лідерами щодо кількості переселенців нині є Ємен, Сирія та Ірак. За межами Близького Сходу до списку країн з найбільшою кількістю внутрішніх переселенців потрапила й Україна. Згідно з даними Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення ВПО, за два останні роки в Україні станом на початок лютого 2017 року 1 млн 65 тис. 727 осіб були змушені залишити свої домівки та стати внутрішніми переселенцями: 1 млн 42 тис. 904 людини з окупованих Донецької та Луганської областей та 22 353 – з Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-