Посол Канади розповів, як швидше

Посол Канади розповів, як швидше "інтегрувати" мігрантів

Укрінформ
Інтеграція біженців у суспільство приймаючої країни залежить не тільки від держави, а й від спільних зусиль неурядових організацій, і від суспільства загалом.

Про це журналістам під час відкриття фотовиставки з нагоди Міжнародного дня біженців заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перш за все, потрібні зміни у свідомості. Важлива також участь неурядових організацій, потрібно створювати мережу людей, які полегшують інтеграцію в суспільство. Не можна просто виплачувати людям (емігрантам, біженцям - ред.) якісь кошти, щоб вони виживали, а потім дивуватися, що вони не стають раптом членами суспільства. ...Можна виділяти скільки завгодно коштів. Але, наприклад, якщо вчителька не зрозуміє, що з дитиною, яка приїхала з іншої країни, що з нею потрібно особливо спілкуватися, потрібно вказати однокласникам, що з неї не можна кепкувати через незнання мови, результату не буде. Я думаю, завдяки громадянському суспільству і державні структури повинні також долучатися,  але інтеграція залежить передусім не від грошей", - сказав Ващук. 

Посол зауважив, що минулого року Канада прийняла понад 40 тисяч біженців з Сирії і велику роль в цьому відіграла громадська активність, коли декілька сімей сирійського походження об'єдналися і забезпечили приватне спонсорство певній кількості з цих людей. 

"Це заклало товариську і матеріальну основу для інтеграції. Ми вважаємо потенціал цих людей будівництвом нашої власної держави. В цьому році очікується прийняти 300 тисяч мігрантів, серед них приблизно 40 тисяч біженців. ...Ми розуміємо, що не тільки біженець чи емігрант має адаптуватися, але й ті, хто приймає, також якоюсь мірою змінюються", - сказав Ващук.

У Києві до 3 липня на Софійській площі з нагоди Міжнародного дня біженця проходить фотовиставка, присвячена історіям людей, які вимушені були покинути свої оселі та переселитися в Україну. Також на виставці представлено позитивний досвід біженців, які отримали другу домівку в Канаді, та історії їхнього життєвого шляху. 

Канада є єдиною державою у світі, яка отримала премію Нансена - щорічну правозахисну відзнаку, яка присуджується Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців за заслуги в сфері захисту прав біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-