Винищувач РФ пролетів за півтора метра від американського літака-розвідника - ЗМІ

Винищувач РФ пролетів за півтора метра від американського літака-розвідника - ЗМІ

Укрінформ
Російський озброєний винищувач Су-27 у понеділок пролетів на відстані півтора метри від розвідувального літака ВПС США над Балтійським морем.

Про це Fox News розповіли двоє американських чиновників, імена яких не називаються.

"За словами чиновників, російський Су-27 мав під крилами ракети і "швидко" наближався до американського розвідувального літака RC-135, підлетівши до нього на відстань в 1,5 метра", - йдеться у повідомленні.

Один із чиновників назвав маневр російського винищувача "провокаційним".

Як зазначає телеканал, починаючи з 2 червня в регіоні над Балтійським морем зафіксовано понад 35 випадків взаємодії між американськими і російськими військовими літаками та кораблями, однак, як підкреслює один із американських чиновників, випадок, який стався у понеділок, примітний своєю "небезпечністю".

Крім цього, повідомляється, що даний випадок стався після того, як Міноборони Росії заявило, що розглядатиме будь який американський винищувач над Сирією як потенційну ціль після інциденту зі збиттям ВПС США сирійського військового літака.

Як повідомлялося, у неділю, 18 червня, винищувач ВПС США збив військовий літак сирійської державної армії, який бомбив територію в районі Ракки поблизу позицій збройних опозиціонерів, підтримуваних Вашингтоном.

У свою чергу міноборони Росії назвало атаку США на сирійський Су-22 військовою агресією та заявило про припинила співробітництво з американською стороною в рамках меморандуму про запобігання інцидентам в небі над Сирією.

Крім цього, російська сторона заявила, що не виключає ураження системою ППО американських літаків у Сирії, якщо вони перебуватимуть у зоні дій сирійських урядових сил. Американці пригрозили, що неодмінно захищатимуть себе і союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-