США розширили санкції проти російських компаній і приватних осіб

США розширили санкції проти російських компаній і приватних осіб

Оновлено
Укрінформ
Міністерство фінансів США розширило список санкцій проти Російської Федерації через агресію в Україні, доповнивши список 38 особами та компаніями. 

 Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті Мінфіну США.

"Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) сьогодні посилило існуючі санкції проти Росії, назвавши та ідентифікувавши низку осіб та організацій, причетних до триваючого конфлікту, відповідно до двох Виконавчих розпоряджень, пов'язаних з Росією та Україною", - йдеться у повідомленні.

До списку внесено 38 фізичних та юридичних осіб. Як зазначається в заяві Мінфіну США, серед них одна організація, що була залучена до ухилення від існуючих санкцій, двоє російських урядовців та двоє осіб, що діяли від імені урядовців, дві організації, власниками або контролюючими особами яких є визначені раніше особи та 11 осіб та організацій, які працюють в анексованому Криму.

За словами міністра фінансів США Стівена Мнучіна, такі кроки з боку США покликані "зберегти тиск на Росію для роботи над дипломатичним рішенням".

"Адміністрація віддана дипломатичному процесу, що гарантує суверенітет України, не має бути послаблення санкцій, поки Росія не виконає зобов'язання відповідно до Мінських угод", - заявив він.

Серед включених до списку, зокрема, приватна військова компанія "Вагнер" та її голова Дмитро Уткін, кейтерингова фірма "Конкорд" мільярдера Євгена Пригожина, дочірні структури "Транснефти", заступник голови Мінекономрозвитку Сергій Назаров, член Ради Федерації Олександр Бабаков.

Крім того, під санкції потрапив охоронний холдинг «Волк», імовірно, пов'язаний з лідером байкерів "Нічні вовки" Олександром Залдостановим, також відомим як "Хірург" і центр байкерів у Нижніх Мневніках.

У документі також присутні російські банки, які працюють на території Криму. Серед них - Індустріальний ощадний банк, Чорноморський банк розвитку та реконструкції, «Рубльов», «Північний кредит», «Ярославич», «Центр міжнародних розрахунків».

За умовами списку, резидентам США заборонено проводити будь-які транзакції з особами та компаніями, що потрапили під санкції.

14 червня сенат США схвалив розширення антиросійських санкцій. У "Законі про протидію російському впливу в Європі та Євразії від 2017 року" йшлося про посилення запроваджених заборон, а також про нові санкції і ускладненні процедури їх зняття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-