Міністр оборони Франції пішла з посади через слідство щодо

Міністр оборони Франції пішла з посади через слідство щодо "мертвих душ"

Укрінформ
Міністр оборони Франції Сільві Гулар оголосила у вівторок про свою відставку. Таке рішення вона ухвалила у зв'язку з підозрами щодо фіктивних робочих місцях асистентів фракції французьких центристів MoDem в Європарламенті.

Сама Гулар є євродепутатом від цієї партії, повідомляє RFI.

«Завдання президента - повернути довіру до політичної діяльності, провести реформи і перезапустити Європу. І ця мета важливіше будь-яких особистих міркувань. Тому - за згодою прем'єр-міністра - я подала президентові прохання про відставку», - написала Гулар в комюніке.

Як пояснила міністр, вона йде для того, щоб на час попереднього розслідування стосовно MoDem її перебування на такому високому міністерському посту не заважало слідчим.

«До міністра оборони пред'являються особливі вимоги. Честь нашої армії і наших військових не повинна заплямувати полеміка, до якої вони не мають ніякого відношення», - зазначила Гулар.

Як повідомляється, президент Франції Еммануель Макрон прийняв відставку міністра. Склад нового уряду буде оголошений у середу, 21 червня.

Раніше прокуратурою було розпочато попереднє розслідування про передбачувані фіктивних робочих місцях для партійних функціонерів MoDem. Партію підозрюють у тому, що вона оформляла їх депутатськими помічниками, оплачуючи власні витрати з бюджету Європарламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-