Південна Корея та США проведуть спільні військові авіанавчання

Південна Корея та США проведуть спільні військові авіанавчання

Укрінформ
Південна Корея планує провести спільні із США військові авіаційні навчання із залученням ядерних бомбардувальників.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника ВПС Південної Кореї.

«У вівторок в рамках раніше запланованих навчань армія Південної Кореї планує провести спільні із двома надзвуковими американськими бомбардувальниками B-1B Lancer військові маневри», - йдеться у повідомленні.

Співрозмовник агентства додав, що із корейської сторони до навчань буде залучено два винищувача F-15K, однак жодних інших деталей він не надав.

Нагадаємо: через постійну загрозу із боку КНДР Південна Корея вирішила продовжити розгортання американської системи протиракетної оборони THAAD, незважаючи на те, що президент Південної Кореї Мун Чже Ін у ході передвиборчої кампанії закликав призупинити розгортання комплексу THAAD і всі рішення про його майбутнє виносити на розгляд парламенту.

Домовленість про розгортання THAAD була досягнута ще при попередниці Муна - Пак Кин Хе. США почали розміщення системи THAAD незадовго до перемоги Муна на президентських виборах.

Розміщення ракетного комплексу викликало невдоволення КНДР і критику з боку Китаю, який побоюється, що за допомогою ПРО Штати зможуть шпигувати за Пекіном.

Фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-