США зберігатимуть діалог з РФ щодо Сирії, однак захищатимуть свої інтереси

США зберігатимуть діалог з РФ щодо Сирії, однак захищатимуть свої інтереси

Укрінформ
Американська сторона налаштована на збереження конструктивної взаємодії з росіянами щодо польотів у небі над Сирією, однак наголошує, що захищатиме свої інтереси та безпеку союзників по Коаліції.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми робитимемо все необхідне для захисту наших інтересів, і ми працюємо над цим завжди", - наголосив Спайсер, коментуючи відповідь росіян на дії ВПС США, які збили літак Асада, що наносив удари по сирійській опозиції замість ІДІЛ.

При цьому він підкреслив, що Сполучені Штати тримають відкритими лінії комунікації з РФ, передбачені Меморандумом про безпеку польотів у Сирії. Спайсер також нагадав, що терористичне угруповання "Ісламська держава" становить загрозу для всіх держав. Тому, за його словами, ескалація в регіоні не вигідна нікому.

Водночас, він заперечив твердження, що США і Росія перебувають на межі конфронтації.

"Ми маємо намір працювати з партнерами і продовжимо конструктивне спілкування з росіянами", - заявив речник адміністрації президента США.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок винищувач ВПС США F/A-18E "Супер Хорнет" збив сирійський Су-22, що бомбив сили сирійської опозиції, яких підтримують Штати. Російське міноборони пригрозило вважати "повітряними цілями" для своїх ППО будь-які літальні апарати Міжнародної коаліції, які перебуватимуть у районі розташування сирійських урядових сил. У відповідь в Пентагоні заявили, що залишають за собою право реагувати у відповідь для захисту власних пілотів та партнерів по Коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-