Росія грозиться збивати літаки США в Сирії, американці готові вдарити у відповідь

Росія грозиться збивати літаки США в Сирії, американці готові вдарити у відповідь

Укрінформ
Російська сторона заявила, що не виключає ураження системою ППО американських літаків у Сирії, якщо вони перебуватимуть у зоні дій сирійських урядових сил. Американці не спасували та пригрозили, що неодмінно захищатимуть себе і союзників. 

Таку реакцію озвучив речник Пентагону капітан Джефф Девіс, якого процитувало в понеділок американське видання The Washington Examiner.

"Будь-які повітряні цілі, в тому числі літаки й безпілотники Міжнародної коаліції, виявлені в місцях проведення операцій на захід від річки Євфрат російськими військово-повітряними силами, будуть супроводжуватися російськими наземними комплексами і літаками ППО в якості повітряних цілей", - навело видання заяву російського міноборони.

У відповідь на це наводяться слова речника Пентагону, який наголосив, що американська сторона залишає за собою право на захист. 

"Ми знаємо про заяву російської сторони. Ми не шукаємо конфлікту з будь-якої сторони в Сирії, крім ІДІЛ, але ми не вагатимемося, коли йтиметься про захист наших сил та наших партнерів, якщо вони опиняться під загрозою", - заявив офіційний представник Міністерства оборони США.

Новий виток напруження між Сполученими Штатами і Росією на рівні оборонних відомств виник після того, як у понеділок винищувач ВПС США F/A-18E "Супер Хорнет" збив сирійський Су-22, що бомбив сили сирійської опозиції, яких підтримують Штати.

Як заявили в командуванні армії США, удар по сирійському літаку було завдано "в рамках колективних заходів самозахисту військ-партнерів антитерористичної коаліції", а саме Альянсу сирійської опозиції і курдських формувань "Сил демократичної Сирії" (SDF) на південь від Табки.

Після цього російська сторона заявила про припинення взаємодії з американськими силами та односторонній вихід з Меморандуму про безпеку польотів між РФ і силами Міжнародної коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-