Американський винищувач збив сирійський військовий літак

Американський винищувач збив сирійський військовий літак

Укрінформ
Винищувач ВПС США в неділю, 18 червня, збив військовий літак сирійської державної армії, який бомбив територію в районі Ракки поблизу позицій збройних опозиціонерів, підтримуваних Вашингтоном.

Про це повідомило командування армії США.

Повідомляється, зокрема, що удар по літаку був нанесений "в рамках колективних заходів самозахисту військ-партнерів антитерористичної коаліції", а саме альянсу сирійської опозиції і курдських формувань "Сил демократичної Сирії" (SDF) на південь від Табки. За даними Вашингтона, кілька повстанців були поранені, інші змушені були залишити місто після того, як авіація сирійського президента Башара Асада почала бомбити Табку.

Повітряні сили Сирії раніше в той же день повідомили про збитий винищувач, заявивши, що він виконував місію по боротьбі з терористичним угрупованням ІДІЛ. Пілот вважається зниклим безвісти.

Табка перебувала під контролем бойовиків ІДІЛ з 2013 року. Місто розташоване приблизно за 50 км від Ракки - "столиці" ісламістів. Через нього проходить важливий маршрут постачання в Ракку. Сили SDF за підтримки антитерористичної коаліції на чолі з США увійшли в місто 24 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-