Конфлікт у Сирії: Москва заявила про припинення співробітництва зі США

Конфлікт у Сирії: Москва заявила про припинення співробітництва зі США

Укрінформ
Міноборони назвало атаку США на сирійський Су-22 військовою агресією.

Про це повідомляє РІА Новости.

"У Міноборони наголосили, що знищення сирійського літака в повітряному просторі цієї країни - цинічне порушення її суверенітету. При цьому під час операції в Ракку командування сил коаліції не використовувало канал зв'язку з Росією для запобігання інцидентів в повітрі. Також Москва припинила співробітництво з американською стороною в рамках меморандуму про запобігання інцидентам в небі над Сирією. У Міноборони зажадали від Вашингтона провести ретельне розслідування інциденту і надати його результати", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, винищувач ВПС США в неділю, 18 червня, збив військовий літак сирійської національної армії, який бомбив територію в районі Ракка поблизу позицій збройних опозиціонерів, підтримуваних Вашингтоном.

За повідомленням командування армії США, удар по літаку було завдано "в рамках колективних заходів самозахисту військ-партнерів антитерористичної коаліції", а саме альянсу сирійської опозиції і курдських формувань "Сил демократичної Сирії" (SDF) на південь від Табки. За даними Вашингтона, кілька повстанців були поранені, інші змушені були покинути місто після того, як авіація сирійського президента Башара Асада почала бомбити Табку.

ВС Сирії раніше в той же день повідомили про збитий винищувач, заявивши, що він виконував місію по боротьбі з терористичним угрупованням ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-