Німецький міністр попереджає про 100 мільйонів африканських біженців

Німецький міністр попереджає про 100 мільйонів африканських біженців

Укрінформ
Міністр економічного співробітництва і розвитку Німеччини Герд Мюллер попереджає про те, що бездіяльність у сфері обмеження впливу потепління клімату може призвести до того, що кількість біженців з Африки сягне 100 мільйонів осіб.

Про це він заявив у інтерв'ю виданню "Bild am Sonntag".

“Якщо нам не вдасться домогтися обмеження потепління до 2 градусів, у майбутньому у напрямку півночі попрямує до 100 млн осіб", - каже політик.

За його словами, якщо продовжувати діяти так само, як дотепер, у багатьох районах Африки, де населення зростає щотижня на 1 млн осіб, у людей просто не буде іншого виходу, як вирушити в дорогу. Континенту потрібно дати шанс розвиватися, негайно дати їм економічну перспективу, закликає Мюллер. Він  просуває ідею розробки "Плану Маршалла" для Африки, залучення на континент інвестицій.

Як вже повідомляв Укрінформ, питання допомоги розвинутих країн Африці стане однією з основних тем саміту G20, який пройде 7-8 липня у Гамбурзі у рамках головування у клубі Німеччини. Минулого понеділка під час зустрічі керівників низки африканських держав у Берліні була досягнута домовленість про надання у рамках програми допомоги 300 млн євро, які покликані допомогти у залученні приватних інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-