На Saber Strike-2017 відпрацювали усі можливі загрози для країн НАТО

На Saber Strike-2017 відпрацювали усі можливі загрози для країн НАТО

Укрінформ
Сценарій навчання НАТО Saber Strike-2017, які завершилися на полігоні Ожиш (північний схід Польщі), передбачив усі можливі загрози для країн НАТО, включаючи і гібридні.

Про це під час урочистості завершення навчань заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, інформує Onet.pl.

“Навчання було перевіркою союзницької реакції у рамках 5-ї статті Вашингтонського договору (про колективну оборону НАТО — ред.) і включало усі можливі етапи загроз. Усе розпочалося від гібридних загроз, від диверсійних дій, а завершилося задіянням важкого бомбардувальника Б-52”, - заявив Мацеревич.

Він наголосив, що результати навчання свідчать про силу й ефективність НАТО та американської армії.

“Тут, в Ожиш, кується сила Альянсу з особливим врахуванням величезного внеску армії США, яка становить 90% військ бойової групи НАТО в Польщі”, - констатував польський міністр.

Посол США у Польщі Пол Джонс зазначив, що навчання показали “силу, організованість, а також скоординованість зусиль” союзницьких військ, які є готовими до дій.

Командувач Об'єднаних сил НАТО в Європі Сальваторе Фаріна підкреслив, що Польща стоїть на першій лінії, даючи можливість “зміцнювати оборону і відлякувати ворога”.

Командувач сухопутних військ США в Європі генерал Фредерік Ходжес наголосив, що Польща є осередком сили для американських сил в Європі, які зараз розташовані в Польщі в населених пунктах і на полігонах в Ожиш, Повідз, Бидгощ, Дравсько Поморське і Жагань.

У навчанні Saber Strike-2017, які тривали з 5 по 16 червня, взяли участь близько 3 тис. військовослужбовців з кількох країн НАТО, зокрема США, Польщі, Великої Британії, Румунії, Канади та Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-