США висуне звинувачення 12 охоронцям Ердогана за бійку у Вашингтоні

США висуне звинувачення 12 охоронцям Ердогана за бійку у Вашингтоні

Укрінформ
Поліція США збирається висунути звинувачення щодо 12 співробітників охорони президента Туреччини Ердогана, які брали участь у сутичках під час його візиту до Вашингтона.

Про це повідомляє AP.

«За оцінками поліції Вашингтона, сім осіб звинувачуються в кримінальних злочинах і ще п'ять за правопорушення», - йдеться у повідомленні.

Відповідні заяви будуть зроблені пізніше в четвер на прес-конференції за участю мера міста і шефа поліції.

Зазначається, що служба охорони повернулася до Туреччини разом з президентом. Однак її співробітникам може загрожувати арешт, якщо вони знову відвідають США.

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США в середу звинуватив турецькі спецслужби в участі у силовому інциденті під час мирної демонстрації перед посольством Туреччини в Вашингтоні.

Інцидент стався у вівторок, коли агенти безпеки турецьких спецслужб в чорних костюмах вийшли з дипустанови, під стінами якої проходила демонстрація, внаслідок чого зав'язалася бійка. За даними поліції Вашингтона, дев'ятеро людей потрапили до лікарні з травмами, один – у важкому стані. Пізніше з'ясувалося, що чоловіки в костюмах були зі складу охорони президента Ердогана, який перебував з візитом у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-