Держсекретар США вважає, що відносини з Росією слід стабілізувати

Держсекретар США вважає, що відносини з Росією слід стабілізувати

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон охарактеризував відносини з Москвою як "найгірші" за всі часи й зазначив, що США і Росія мають канали зв'язку, які потрібно використовувати для поліпшення взаємин на окремих напрямах.

Про це він заявив у вівторок під час слухань у Комітеті Сенату США з питань міжнародних відносин, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наші відносини перебувають на найнижчому за весь час рівні, й вони дедалі погіршуються. Наша мета полягає в тому, щоб їх стабілізувати", - заявив глава Державного департаменту США.

При цьому він підкреслив, що обидві сторони працюють за кількома напрямами, щоб установити основу для поновлення робочих відносин з деяких питань із російським урядом, у яких зацікавлені самі США.

"Ми докладаємо зусиль безпосередньо щодо Сирії. Вони, я би сказав, є прогресивними, мають позитивний розвиток, але поки що зарано говорити про якісь здобутки", - навів один із прикладів глава Держдепу.

Тіллерсон також зауважив, що американська сторона і Росія встановили "відкриті канали" спілкування, які хотілося би зберегти. Тому, за його словами, крім запровадження нових санкцій США мають проявити гнучкість у відносинах з Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-