Вислані з Молдови дипломати РФ вербували бойовиків на Донбас - ЗМІ

Вислані з Молдови дипломати РФ вербували бойовиків на Донбас - ЗМІ

Укрінформ
Молдавська розвідка вважає, що п'ятеро російських дипломатів, яких вислали з країни минулого місяця, були шпигунами і вербували бойовиків для організації заколоту в Україні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело в уряді та два неназвані дипломатичні джерела.

«Відповідно до джерел, які знайомі зі справою, п'ятьох (дипломатів – Ред.) вислали (з Молдови – Ред.) через їх імовірну діяльність як таємних агентів російської військової розвідки, ГРУ», - йдеться у повідомленні.

За словами джерел, молдовські чиновники вважають, що росіяни вербували бойовиків у Гагаузії, автономному південному регіоні, де проживає етнічне турецьке населення, яке є проросійським і виступає проти більш тісної інтеграції з Європейським Союзом.

Водночас джерела не уточнюють, яким чином та скільки саме було завербовано бойовиків.

У російських МЗС та оборонному відомстві від коментарів відмовилися.

Відповідаючи на запитання Reuters, чи були п'ятеро росіян офіцерами ГРУ, речник молдавського МЗС заявила, що вони дипломати і відмовилася коментувати далі.

Як свідчать докази, зібрані Reuters і російськими ЗМІ, Росія використовувала принаймні два військові табори в Ростові для навчання добровольців.

А три джерела повідомили, що СБУ передала деякі відомості про гагаузів, що борються на сході України уряду Молдови.

Наприкінці травня Міністерство закордонних справ Молдови оголосило відразу п'ятьох російських дипломатів персонами нон грата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-