Оборонна політика ЄС і НАТО мають доповнювати одна одну - Меркель

Оборонна політика ЄС і НАТО мають доповнювати одна одну - Меркель

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель впевнена, що політика безпеки та оборони Європейського Союзу і НАТО мають бути сумісними, мають доповнювати одна одну, а не конкурувати.

Про це глава уряду заявила в суботньому подкасті, присвяченому Дню бундесверу 10 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це не повинно бути один проти одного, це повинно бути один із одним", - сказала вона.

За словами Меркель, можуть бути завдання, які НАТО не в змозі виконати. В якості прикладу вона назвала цілу низку заходів в Африці, де Альянс не задіяний, а Європа, вважаючи Африканський континент своїм сусідом, серйозно ангажована. Канцлер підкреслила, що жоден конфлікт не можливо вирішити  лише військовими засобами, потрібно задіяти політику, аспекти безпеки. "Нам часто потрібні військові рішення, але вони ніколи не зможуть принести ствйкий мир", - сказала вона.

Меркель подякувала солдатам, які беруть участь у зарубіжних миротворчих місіях, і подякувала тим, хто несе службу вдома. Вона підкреслила, що сьогодні країні потрібна сучасна армія, модернізована, оснащена сучасними технологіями, серед яких і засоби боротьби з кібер-атаками.

Глава бундесверу Урсула фон дер Ляєн, зі свого боку, заявила про необхідність поглиблення співпраці у сфері оборони в рамках Європейського Союзу у світлі майбутнього виходу з нього Великої Британії та позиції нинішнього керівництва США. "Референдум по Brexit і американські вибори відкрили нам очі: ми, європейці, повинні активніше брати питання власної безпеки в свої руки", - сказала міністр оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-