Втручання Росії у вибори США: американці загрожує 10 років за злив даних

Втручання Росії у вибори США: американці загрожує 10 років за злив даних

Укрінформ
Американський суд не задовольнив прохання щодо звільнення під заставу 25-річної Реаліті Віннер, яку звинувачують у передачі журналістам секретної доповіді АНБ про втручання Росії у президентські вибори в США.

Про це повідомило в п'ятницю центральне американське видання The Washington Post.

"Федеральний суддя в четвер відмовив у звільненні під заставу Реаліті Віннер, 25-річної жінки зі штату Джорджія, яка звинувачується у витіканні секретної інформації в медіа після того, як прокурор аргументував, що вона залишається небезпечною людиною, загрозою для населення і, можливо, здатна спричинити витікання інших урядових документів", - йдеться в повідомленні.

Віннер, яка працювала за контрактом в Агентстві національної безпеки, не визнала себе винною в окружному суді США, який висунув їй звинувачення в передачі чи втраті інформації оборонного характеру. Жінка є першою особою, яка обвинувачується у витіканні секретної інформації при адміністрації Трампа. Президент особисто неодноразово закликав до розслідування витоків інформації, що отримували ЗМІ від джерел в адміністрації. Якщо Віннер визнають винною, їй може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, американські правоохоронні органи звинувачують Реаліті Віннер у передачі американському електронному медіа The Intercept секретної доповіді АНБ, яка деталізує засоби і методи втручання ГРУ Росії у виборчу систему США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-