Екс-директор ФБР пояснив, чому не довіряв Трампу та записував розмови з ним

Екс-директор ФБР пояснив, чому не довіряв Трампу та записував розмови з ним

Укрінформ
Екс-директор ФБР Джеймс Комі пояснив, що почав документувати всі розмови з Дональдом Трампом через те, що не довіряв йому та не виключав, що президент США може збрехати про суть їхніх розмов.

Про це він заявив під час слухань у Комітеті з питань розвідки Сенату США в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це було поєднанням різних чинників – обставин, теми розмови та особи, з якою я зустрічався. Передусім, обставини: я розмовляв один на один із обраним (на той час - ред.) президентом Сполучених Штатів, а потім уже з президентом. Тема розмови: я обговорював питання, які зачіпали сферу відповідальності ФБР і вони стосувалися обраного президента персонально", - наголосив екс-голова Бюро.

За словами Комі, "у мене були підозри, що він (президент – ред.) може збрехати про суть нашої зустрічі, і отже, для мене було важливо все задокументувати".

Він зазначив, що відобразив у своїх звітах дев'ять розмов із Трампом, оскільки був упевнений, що настане день, коли ці записи знадобляться для того, щоб захистити себе і безпосередньо Федеральне бюро розслідувань.

Водночас Комі підкреслив, що до цього не мав такого досвіду, ні з президентом Бараком Обамою, ні з президентом Джорджем Бушем-молодшим, коли зустрічався з ними, оскільки "не вважав за необхідне документувати ці розмови".

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня президент Трамп звільнив Джеймса Комі з посади директора ФБР – у той час, коли Комі звертався із запитом про збільшення фінансування на розслідування втручання Росії в президентські вибори в США.

Фото: Bao Dandan/Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-