Керівники двох розвідагентств США заперечили, що Трамп тиснув на них

Керівники двох розвідагентств США заперечили, що Трамп тиснув на них

Укрінформ
У США директор Агенства нацбезпеки Майкл Роджерс і глава розвідки Ден Коутс офіційно заявили, що жоден представник влади ніколи не чинив тиску на них, в тому числі політичного.

Про це йшлося під час слухань у комітеті Сенату з питань розвідки в середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Протягом понад трьох років на посаді директора Агентства національної безпеки, наскільки я пам'ятаю, мені ніхто ніколи не наказував робити те, що я вважав незаконним, аморальним, неетичним або недоречним", - заявив адмірал Роджерс.

Водночас він не став відповідати на запитання віце-голови комітету демократа Марка Уорнера щодо взаємодії між ним і президентом.

Сенатор Уорнер поставив подібне запитання й директору національної розвідки Дену Коутсу, але той також заперечив тиск на нього з боку представників влади.

"Я ніколи не відчував тиску або втручання у будь-який спосіб для формування розвідувальної інформації з політичною метою або у зв'язку з нинішнім розслідуванням", - заявив Коутс. 

При цьому керівник Національної розвідки відмовився коментувати свої контакти з президентом США, пославшись на те, що відкриті слухання не можуть забезпечити конфіденційність інформації, яка має залишатися закритою.

Слухання у комітеті з питань розвідки відбуваються напередодні інших, більш важливих слухань за участю екс-директора ФБР Джеймса Комі, запланованих на четвер. Очікується, що на них Комі дасть роз'яснення стосовно інформації, яка з'явилася нібито з його закритого рапорта про те, що президент Трамп просив припинити слідство щодо колишнього радника Майкла Флінна у рамках більш широкого розслідування втручання Росії у внутрішні процеси в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-