ФБР виявило слід російських хакерів в інциденті з Катаром

ФБР виявило слід російських хакерів в інциденті з Катаром

Укрінформ
Представники ФБР, які допомагають владі Катару розслідувати інцидент з появою в державному інформагентстві країни фейкового матеріалу, який призвів до дипломатичного конфлікту в регіоні, підозрюють втручання російських хакерів.

Про це повідомив у вівторок центральний американський телеканал CNN із посиланням на джерела в адміністрації.

"Американські слідчі вважають, що російські хакери зламали доступ до Державного інформаційного агентства Катару та виставили фальшивий репортаж, що призвело до кризи серед найближчих союзників у Перській затоці", - повідомили джерела.

ФБР нещодавно надіслало команду слідчих у Доху, щоб допомогти катарському уряду розслідувати ймовірний інцидент хакерсього зламу, уточнюється в публікації.

Розвіддані, зібрані органами безпеки США, вказують на те, що за вторгненням стоять саме російські хакери, наголосили представники адміністрації США.

Агресивні дії з боку російської сторони підсилюють занепокоєння американської розвідки і правоохоронних органів, що РФ продовжує застосовувати деякі з прийомів кібер-атак проти американських союзників, які, за інформацією спецслужб, використовувалися для втручання в президентські вибори США минулого року.

У Вашингтоні переконані, що метою Росії є поглиблення розбіжностей між США та їхніми союзниками. Протягом останніх місяців була також висловлена підозра щодо застосуванням росіянами методів гібридного впливу, в тому числі, використання підроблених новин, під час виборів у Франції, Німеччині та інших країнах.

Водночас, у ситуації з Катаром не уточнюється, чи йдеться про причетність спецслужб Росії до кібер-операції. Однак, за словами одного з американських чиновників, у РФ не так багато чого відбувається без ухвалення уряду.

ФБР і ЦРУ поки ухиляються від коментарів. Речник посольства Катару в Вашингтоні заявив, що розслідування триває, і його результати будуть оголошені ближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-