Єдиний в РФ опозиційний журнал закрив друковану версію

Єдиний в РФ опозиційний журнал закрив друковану версію

Укрінформ
Головний редактор російського опозиційного видання The New Times Євгенія Альбац оголосила про закриття паперової версії журналу.

Лист головного редактора читачам опубліковано на сайті видання.

"Ви тримаєте в руках останній паперовий журнал The New Times/Новий Час. Поки ми продовжуватимемо працювати на сайті newtimes.ru - він буде у відкритому доступі", - пояснила Альбац.

За словами головного редактора, The New Times жив за рахунок передплатників і рідкісної спонсорської підтримки, не мав хазяїна і не належав державним або олігархічним структурам. Проте заробити на ринок реклами виданню було неможливо, рекламодавці побоювалися підтримувати в їх особі опозицію. Саме тому в січні 2017 року журнал "пішов з роздробу" і сподівався на передплатників, проте їх набралося всього 6 тисяч, при тому що журнал читають не менше 100 тисяч.

"Незалежних залишаються одиниці, і коло їх звужується. Так прибічники ліберального, демократичного розвитку Росії крок за кроком усі ці 17 років віддавали простір свободи і простір свободи слова зокрема. Ми трималися, скільки могли. Але робити журнал без грошей не можна", - підсумувала Альбац.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-